Претседател на Македонско-Бугарската Комора

м-р Биљана
Митева

Поттикнување и развој на претприемништвото

Промовирање и унапредување на бизнисот на компаниите

Економска соработка и развој помеѓу двете држави

Унапредување на трговијата, инвестициите и размена на идеи

Застапување на интересите на членките пред институции на регионално и интернационално ниво

Вмрежување и остварување нови деловни контакти, учество на саеми, светски форуми и настани

Објава на најнови вести и информации, реклама на производите и услугите на Вашата компанија

Учество во проекти, зголемување на знаењата и вештините преку семинари, обуки и предавања

За комората

БИЗНИС БЕЗ ГРАНИЦИ Е НАШИОТ ПРИОРИТЕТ

Комората ги унапредува економските релации помеѓу компаниите од двете земји и ги поврзува заедничките интереси на своите членови, го промовира и унапредува бизнисот на компаниите

 • Асистира;
 • Промовира;
 • Претставува и
 • Ги брани стопанските интереси на своите членови

00 +

Членови во комората

Придружете нѝ се

ПОПОЛНЕТЕ ЈА ФОРМАТА И НИЕ ЌЕ ВЕ КОНТАКТИРАМЕ

Станете член на МБСК

  МАКЕДОНСКО-БУГАРСКА СТОПАНСКА КОМОРА

  Членки

  Зошто да станете член на МБСК

  Веќе 13 години успешно ги поддржуваме нашите членки

  Помагаме за ефикасно стопанисување во пазарни услови, успешно вклучување на македонскиот и бугарскиот пазар како и поттикнување на развој на претприемништвото кај нашите членови, за крајна цел подобрување на резултатите на работењето и организираноста на членовите на комората

  Унапредување на трговијата
  Остварување и одржување контакти помеѓу бизнисот и државните органи
  Подобрување на легислативата
  Усогласување со Европската бизнис-практика и етика

  Наташа Митева

  Организациски менаџер на ЕКОПРОЕКТ-КО

  “МБСК ни помогна при промоција на нашите настани”

  м-р Драган Пехчевски

  Предавач, Фина Консалтинг

  “Заедно со МБСК организиравме обука за финансиска писменост на членките на комората и успеавме да им пренесеме знаења и најдобри практики при секојдневното работење ”