Архива на вести

Одржана обука за финансиска писменост

На 21 и 22.02.2024, во организација на Македонско - Бугарската Стопанска Комора, се одржа дводневна Тематска обука со наслов: Финансиска…

Прочитајте повеќе
Одржана обука за финансиска писменост
Национален едношалтерски систем за олеснување на прекуграничната трговија

Национален едношалтерски систем за олеснување на прекуграничната трговија

На покана од Царинската Управа на Р.Северна Македонија, претседателката на МБСК, м-р Биљана Митева, заедно со компании членки на комората,…

Прочитајте повеќе

Покана – Обука за финансиска писменост

Во организација на Македонско – Бугарската Стопанска Комора, Ве покануваме на тематска обука со наслов: Финансиска писменост- Анализа на финансиски…

Прочитајте повеќе
Покана – Обука за финансиска писменост
Средба во Царинска Управа

Средба во Царинска Управа

Денеска Претседателката на Македонско-Бугарската Стопанска Комора, м-р Биљана Митева, заедно со Амбасадорот на Бугарија во Македонија, г-динот Ангел Ангелов и…

Прочитајте повеќе

Работна средба во Центарот за Развој на Источен Плански Регион

Регионалната и меѓугранична соработка беа приоритетни теми за разговор на средбата оддржана во Центарот за развој на Источниот плански регион…

Прочитајте повеќе
Работна средба во Центарот за Развој на  Источен Плански Регион
Работна средба во АЕК

Работна средба во АЕК

На 12.01.2024 година, во просториите на Агенцијата за Електронски комуникации, претседателката на Македонско-Бугарската стопанска комора, Биљана Митева и г. Красимир…

Прочитајте повеќе

Работна средба со Министерката за животна средина и просторно планирање

На 26.12.2023 година во Министерството за животна средина и просторно планирање, беше одржана работна средба со Министерката г-ѓа Каја Шукова.…

Прочитајте повеќе
Работна средба со Министерката за животна средина и просторно планирање
Посета на Општина Струмица

Посета на Општина Струмица

Претседателката на Македонско-Бугарската Стопанска Комора, м-р Биљана Митева, денеска, 06.12.2023г. оствари работна средба со градоначалникот на Општина Струмица, г. Костадин…

Прочитајте повеќе

ТОП 100 во СКСЗМ за 2023 г.

На 05.12.20223 година во Хилтон, на покана од Претседателот на стопанската комора на Северозападна Македонија, г. Менди Ќура, Претседателката на…

Прочитајте повеќе
ТОП 100 во СКСЗМ за 2023 г.
Посета на рудник Булмак 2016

Посета на рудник Булмак 2016

Претседателката на Македонско-Бугарската стопанска комора, м-р Биљана Митева, на 04.12.2023 оствари работна посета на рудникот Булмак 2016 Дооел Пробиштип. На…

Прочитајте повеќе

Работна посета со заменик министерот за здравство на Р. Бугарија

Претседателката на МБСК, м-р Биљана Митева на 16.11.2023 година, заедно со Заменик Министерот за Здравство во Р. Бугарија, професор Илко…

Прочитајте повеќе
Работна посета со заменик министерот за здравство на Р. Бугарија
Продуктивна средба со бизнис секторот

Продуктивна средба со бизнис секторот

Македонско-бугарската стопанска комора и Амбасадата на Р.Бугарија во Р.С Македонија со бизнис секторот од двете држави на 09.11.2023 година,во хотел…

Прочитајте повеќе