Новости од Kомората

Средба со Амбасадорот на Р. Бугарија

На 10.04.2024 година Претседателот на Македонско Бугарската Комора м-р Биљана Митева одржа средба со Амбасадорот на Република Бугариjа во Скопjе…

Прочитајте повеќе
Средба со Амбасадорот на Р. Бугарија
Светски ден на правата на потрошувачите

Светски ден на правата на потрошувачите

По повод одбележување на Светскиот ден на правата на потрошувачите, 15 март, на покана на Министерството за Економија на Република…

Прочитајте повеќе

Работна посета на компанијата Витаминка АД Прилеп

На 14 март 2024 година, претседателката на комората м-р Биљана Митева со генералниот конзул на Р. Бугарија во Битола г.…

Прочитајте повеќе
Работна посета на компанијата Витаминка АД Прилеп
Работна средба во Регионалната комора во Битола

Работна средба во Регионалната комора во Битола

На 14 март 2024 година во Регионалната комора во Битола, претседателката на МБСК, заедно со г. Николај Димитров, Генерален Конзул…

Прочитајте повеќе

Традиционален прием по повод националниот празник на Р. Бугарија

Претседателката на Македонско-Бугарската стопанска комора, м-р Биљана Митева, како и сите компании членки на МБСК учествуваа на традиционалниот прием во…

Прочитајте повеќе
Традиционален прием по повод националниот празник на Р. Бугарија
Одржана обука за финансиска писменост

Одржана обука за финансиска писменост

На 21 и 22.02.2024, во организација на Македонско - Бугарската Стопанска Комора, се одржа дводневна Тематска обука со наслов: Финансиска…

Прочитајте повеќе

Национален едношалтерски систем за олеснување на прекуграничната трговија

На покана од Царинската Управа на Р.Северна Македонија, претседателката на МБСК, м-р Биљана Митева, заедно со компании членки на комората,…

Прочитајте повеќе
Национален едношалтерски систем за олеснување на прекуграничната трговија
Средба во Царинска Управа

Средба во Царинска Управа

Денеска Претседателката на Македонско-Бугарската Стопанска Комора, м-р Биљана Митева, заедно со Амбасадорот на Бугарија во Македонија, г-динот Ангел Ангелов и…

Прочитајте повеќе

Работна средба во Центарот за Развој на Источен Плански Регион

Регионалната и меѓугранична соработка беа приоритетни теми за разговор на средбата оддржана во Центарот за развој на Источниот плански регион…

Прочитајте повеќе
Работна средба во Центарот за Развој на  Источен Плански Регион
Работна средба во АЕК

Работна средба во АЕК

На 12.01.2024 година, во просториите на Агенцијата за Електронски комуникации, претседателката на Македонско-Бугарската стопанска комора, Биљана Митева и г. Красимир…

Прочитајте повеќе